CLICK HERE

Saturday, November 10, 2012

Cycle Day 95

Assalamualaikum

95 days...Ni kalau orang besalin dah nak abes pantang dah. hahaha. Lame betul lah hai cycle kali ni. Bila nak period ni. tsk! Untuk tahun ni cycle ni yang paling lama..uuuhuuuuuu! 

Semalam dah macam nak period. Keluar cecair kaler brown tapi tak banyak la. Lekat kat spender je then pakai pad tade dah..Ingatkan dah nak period..my rumet and i siap dah nak berkabung dah. hehehe. Tapi time tu jela, then tade dah. Sampai ari ni clear. Sila lah period..saya redha dah..buat upt pon manjang je -ve nye. Last saya buat upt 6/11/12.. -ve gak. T.T

Tanda-tanda nak period tu memang tade lah. Saya plak manjang je lemau badan. Saya rasa sebab saya dok rumah je kot tak pegi mane2 tu yang badan lemau je. hihihi. Selama ni tak lekat kat rumah, hah amek kau..bila jadi suri rumah je lemau terus badan hahaha! ;p

Saya dah tak tau nak g jumpe doktor/gynae mane kat kuantan ni.-.- Kalau boleh nak jumpe doc/gynae perempuan la..tak mo laki. Saya sebenarnye dah surrender nak g jumpe doc/gynae..sume bagi feedback yang sama..tade pon yang suggest suh saya amek clomid ke ape ke. Sume suh telan folic acid je. huhu.


Saya dah angkat bendera putih dah..suke hati lah period nak datang ke tak..malas dah nak tunggu-tunggu. Biarlah orang nak tanya bila nak dapat baby. Malas dah nak layan. Malas dah sebut pasal baby. hahaha. Frust nonggeng period tak datang check upt manjang -ve! hehehe!

11 comments:

  1. sabar....rai pun pernah dlm situasi tu...
    try pergi kedai ubat cina tanya dia ubat untuk lancarkan period..story period tak datang2 lepas tu buat upt negatif...dlm masa yg sama jumpa doctor mintak clomid untuk mkn bila time period and bersama bila habis period until hari ke 20...rai dulu pun gtu gak....
    usaha,usaha,usaha...Allah swt takan pernah menghampakan hambanya..

    ReplyDelete
  2. Takpe takpe. ida pernah cycle panjang jugakkk.. ida g klinik mintak ubat turun darah.. kalau nak tunggu period tu datang, harapan jelaaa.. hihihii

    ReplyDelete
  3. Sy kalo x period da 2 bln lebih n check upt -ve, sy g jumpa dr mintak ubat turun darah.. ubat tu x bahaya.. kalo kita preggy dia akan kuatkan rahim, tp kalo x preggy kita akan period.. kalau nak amik clomid better di pantau oleh dr.. sbb x silap sy clomid x boleh amik lebih dr 6 cycle..

    ReplyDelete
  4. saya cycle x period panjang tu jarang, tp kalau period sampai 2 bulan ++ tu mmg agak biasa... ape2pun, hrp kita semua yg TTC ni ade rezeki sampai masa nanti.. amin..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. mudah2an ada rezeki lps nih...
    apa kata beli jer dl clomid kat farmasi..sbb bl ari 1st day flow period terus makan clomid tuh..
    mana tahu ada rezeki..hu3...

    makneng follow kamu
    jemput follow makneng

    ReplyDelete
  7. Hai.. sy pon menunggu gk nk preggy ni.. skunk sy tgh try buahzzuriat and debunga kurma.. org kata buah nie dr arab. Mmg sesuai urk kesuburan. Yg bestnya ubt nie xda chemical. Kita kena sediakan sendiri.. insyallah kita usaha.

    ReplyDelete
  8. Dza chong.Please add me in facebook klu awk bminat.. sy x jual tau,nk suggest ja dealer yg ada jual bnda ni.. heheh

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,

    Yang nyatanya hanya kita yang merasainya dan berada dalam situasi yang sama saja saling memahami, orang lain sedangkan saudara terdekat sendiri belum tentu memahami seadanya.

    Sama-sama kita doa..

    ReplyDelete
  10. Nasib kt sama....xada org yg akan fham.kdg2 terasa nk giveup jgk.tp sy teringn nk jd ibu..mcm2 ubt dah cuba.tp hampa period ttp xdtg. :(

    ReplyDelete