CLICK HERE

Monday, June 25, 2012

Tindak balas herba maharani

Assalamualaikum

Saya dah berjaya menelan herba maharani! yeay! hahaha dushhh! tu pon nak kecoh kan. ;p Bau herba tu agak keterlaluan lah bagi saya. busuk! hihi. Eh herba ade ke yang bau harum? panggg!! hehehe! Saya makan 25 biji sehari means 1 bola putih tu saya makan untuk dua hari. 

Then, skang ni saya telan pagi sebelum breakfast 15 biji dan malam sebelum nak tido 10 biji. Kenape saya tak telan sekali gus? sebabnyeeeeeeee....mula2 saya telan sekaligus pagi tu 25 biji, untuk hari pertama ok lah tade pape cam biase je then untuk hari kedua petang saya mula pening kepala panas badan tekak rasa panas hausnye tidak..jerawat tumbuh bak cendawan tumbuh selepas hujan, badan rasa letih tahap nak tido jelah sepanjang masa. tsk!

So, the next day saya dah takut nak makan 25 biji sekali gus. Thats y la now saya makan pagi 15 biji malam 10 biji. hehehe! So far ok lah! jerawat tumbuh gak lagi tapi tak kisah lah asal badan tak sakit dah! :) Kenape saya sungguh rileks dengan kesan ubat tu?? sebab...after google saya dapat info ni.. **tuan blog, mintak kopipes eh. hihi peace! :)


Tindakbalas Sementara Yang Mungkin Berlaku
Gejala, Punca & Penyelesaian

1. Pening kepala, pipi, badan & telinga berasa panas, demam, belakang tengkuk dan sendi terasa sakit
Gangguan peredaran darah, asid amat tinggi dalam badan, tekanan darah tinggi atau rendah
Teruskan seperti biasa. Amalkan Chlorella & miautan. Banyakkan minum air beralkali, BBA.

2. Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
Kandungan gula dalam darah tinggi sedikit. Kolestrol dan asid tinggi.
Tukar cara makan. Makan waktu malam sebelum tidur. Banyakkan minum air beralkali.

3. Tidak mahu tidur
Kekurangan kalsium
Makan pagi sahaja& kurangkan dos (10biji setiap pagi). Banyakkan minum air beralkali.

4. Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur (kotor) atau banyak toksid
Kurangkan dos (10biji). Banyakkan minum air beralkali

5. Kerap buang air besar / berdarah
Usus besar & sistem penghadaman lemah / kurang berfungsi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong

6. Panas & berpeluh – peluh
Kekurangan klorofil dalam badan. Kolestrol agak tinggi. Asid & toksid agak tinggi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong

7. Kerap kencing
Masalah pada pundi kencing. Gangguan peredaran darah, asid tinggi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong

8. Terasa sengal-sengal badan
Masalah system saraf, hormon tidak seimbang
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong

9. Kitaran haid berubah ( lewat / banyak )
Hormon tidak seimbang. Kelemahan system ovari
Teruskan spt biasa, amal Chlorella & miautan

10. Batuk keluar darah
Sistem paru-paru rosak. Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru.
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong.

11. Keluar jerawat
Darah kotor. Banyak toksid & asid
Teruskan spt biasa. Amalkan Chlorella & Miautan

Haa..nampak tak kesan die. Fuh! Saya mengalami yang no 1, 2 dan 11. Memang kagum lah dengan herba ni. baru dua hari makan dah bagi kesan dah. Kagumsss! Kagum la kan sebab sebelum ni saya mane pernah makan jamu herba dan seangkatan dengannye. hahaha! Mungkin sebab tu kot effect die kat saya cepat sangat. tsk! Saya tak kurangkan dos die sebab saya rasa tak perlu kot untuk dikurangkan just ubah cara makan je. hehehe :)

Tumpang tanye sape yang tahu sila jawab kat komen ye. hehe. Chlorella & miautan tu untuk ape sebenarnye ek? tak paham la. tsk! 

9 comments:

  1. ziela: chlorela tu organic supplement. dari algae.biasanya pil die kecik2 jer. senang nak telan. bagus untuk kesihatan. masa kecik2 zai makan.

    - The prevention of cancer
    - Mitigating the side effects of radiation treatment
    - Stimulating the immune system
    - Increasing white blood cell levels
    - Preventing common infections
    - Slowing or reversing the aging process
    - Treatment of ulcers
    - Treatment of constipation
    - Ridding one of halitosis
    - Reducing high blood pressure
    - Reducing high cholesterol
    - Treatment of fatigue
    - Relieving of PMS
    - Reducing the occurrence of asthma attacks
    - Possible relief from symptoms fibromyalgia

    Miautan tak sure ape...tp Hai-O ade jual. Chlorella ni pon Hai-O ade jual. zai rase org ni dealer Hai-O ni~

    ReplyDelete
  2. Knp sy mkn bnyk keputihan yg kluar? Ye mcam ketul2... xbau or lendir pn...ye putih pekat n berketul...knp ye? Boley bg penerangan? Email at sy nadiaidil92@rocketmail.com

    ReplyDelete
  3. Knp sy mkn bnyk keputihan yg kluar? Ye mcam ketul2... xbau or lendir pn...ye putih pekat n berketul...knp ye? Boley bg penerangan? Email at sy nadiaidil92@rocketmail.com

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan..saya wani. hari ni hari ke-2 saya cuba herba maharani untuk ikhtiar dapatkan zuriat. lepas makan herba ni rasa sengal2 bahagian bawah perut,kenapa ye? dan boleh teruskan tak?

    ReplyDelete
  5. sy pon mkn untuk ikhtiar dptkn zuriat..kesan smpingan stkt ni no 1&11je...rse okje mkn jamu.ni..

    ReplyDelete
  6. sy pon mkn untuk ikhtiar dptkn zuriat..kesan smpingan stkt ni no 1&11je...rse okje mkn jamu.ni..

    ReplyDelete
  7. Salam..saya ieta,saya juga try maharani ne da masuk 3 ketul bulat putih tu, salah 1 ikhtiar dapatkan zuriat.simpton yg sama mcm sis,rsa sengal2 bhg bwh perut..tp sya try utk hbiskn sekotak maharani ne utk tgok kesan nya mcm mna

    ReplyDelete